Hoe kies je de juiste chocolade?

Persoonlijke favoriet

Van witte, bruine en zwarte chocolade tot de toevoegingen van nootjes, nougat of gedroogd fruit: er bestaan zoveel soorten en elk heeft zijn eigen smaak. Donkere chocolade bevat het meeste cacao en is daardoor bitter maar wel het gezondst. Aan melkchocolade wordt melkpoeder en vaak suiker toegevoegd, waardoor deze zachter is. In witte chocolade zit enkel cacaoboter en geen cacaopoeder. Door de mix met melk, suiker en vanille is witte chocolade de zoetste van allemaal.

Pure cacaoboter

Cacaoboter is het standaardingrediënt om chocolade te maken. Het is een natuurlijk product dat voorkomt in de cacaoboon. Deze bonen worden verbrand en gemalen om tot een mix te komen van poeder en boter die daarna wordt gescheiden door persing. De lekkerste chocolade? Die wordt uiteraard bereid met 100% pure cacaoboter!

Kwaliteitslabel

Als je echt zeker wil zijn van de beste chocolade, let dan op het kwaliteitslabel op de verpakking. Dat label is een garantie dat er geen diepvriesproducten werden gebruikt, maar enkel verse ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Zo werkt Leonidas bijvoorbeeld met amandelen uit Italië, Morellokersen uit de Périgord en sinaasappels uit Valencia voor hun onovertroffen smaak.

Al onze geschenkmanden bevatten chocolade met de puurste cacaoboter en beste producten. Bekijk ze in onze webshop en kies je favoriet!

Deel deze tip: